Passendale is een zeer populaire kaas die in België veel op brood gegeten wordt. Kenmerkend zijn de vele kleine gaatjes en de verfijnde, milde smaak met boterachtige nuances.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Passendale |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
In 1978 ontwikkelden de kaasmakers van Passendale dankzij hun unieke kennis en ervaring een totaal nieuwe kaas in de vorm van een traditioneel boerenbrood. Het vakmanschap om deze authentieke kaas te maken wordt al decennialang doorgegeven en staat garant voor de kwaliteit en smaak. Passendale is herkenbaar aan zijn goudgele kleur in zijn natuurlijke witte korst met een een milde en fruitige smaak. Dankzij zijn luchtige textuur met de kleine, typische gaatjes is de kaas licht en smeuïg. Passendale is het perfecte tussendoorhapje, geeft klasse aan het aperitiefmoment en tovert als broodbeleg elke broodmaaltijd om tot een speciaal moment. Qua combinatie past hij perfect bij een glaasje Chardonnay, een rode Sancerre, een trappistenbier, een lekkere geuze of witbier.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.