De bekende Port Salut is gebaseerd op de recepturen van oude abdijkazen uit het Oosten van Frankrijk. Dankzij de zachte en toegankelijke smaak is Port Salut een zeer populaire kaas.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Port Salut |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
De naam Port Salut staat voor de Franse begroeting ‘Welkom’. Alle kaasjes van Port Salut staan daarnaast voor gastvrijheid. Dankzij de zachte en toegankelijke smaak is deze kaas geliefd bij iedereen. Port Salut is niet alleen onmisbaar op een kaasplankje, maar ook in warme gerechten, salades of op een broodje is de kaas een waar culinair avontuur. Naast de stukken zijn er ook Port Salut plakken. Deze plakken, met zeer zachte en milde smaak, zijn een lekkere afwisseling voor op je boterham.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.