Een populaire variant op de klassieke brie soorten. Door het pasteuriseren van de melk en het toevoegen van een vleugje room heeft deze kaas een zacht, vriendelijk karakter. Heerlijk op een toastje, op brood of natuurlijk als onderdeel van een kaasplateau.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 60+ |
Deze roombrie is een populaire kaas. De kaas is zeer geliefd door het altijd romige zuivel. Deze kaas heeft een rijping achter de rug waardoor het zuivel romig is en de oppervlakte mooi bedekt met witflora. Voor de beste smaak is het aan te raden de kaas een half uur voor gebruik uit de koelkast te nemen. Heerlijk te gebruiken voor verschillende gebruiksmomenten.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.