Roquefort Le Favori is misschien wel de bekendste blauwaderkaas ter wereld. De kaas word gemaakt uit pure, volle schapenmelk en gerijpt in de natuurlijke grotten bij het dorpje Roquefort-Sur-Soulzon. Een robuuste kaas, vol karaker, voor de ware liefhebber.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Schapenmelk |
Merk | Le Favori |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Ja |
Vegetarische kaas | Nee |
Vetgehalte | 50+ |
De Roquefort Le Favori staat op eenzame hoogte als het gaat om historie, smaak en kwaliteit. Deze kaas is uit 100% rauwe schapenmelk bereid, met speciale schimmelculturen. De Penicillum Roqueforti wordt gekweekt in brood. Door de rijping in de grot van Combalou ontstaat de speciale smaak. Het unieke klimaat zorgt het hele jaar voor een constante temperatuur en luchtvochtigheid. Deze factoren zorgen voor een unieke smaak van deze kaas.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.