Het bijzondere aan de Saint Albray is de korstbehandeling. Door de witte korst te behandelen met pekelwater ontstaat er een unieke specialiteit met een romig zuivel, maar tegelijk een zeer aromatische smaak vol karakter.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Frankrijk |
Melksoort | Koemelk |
Merk | St. Albray |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Ja |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Deze bloemvormige kaas heeft een gemengde korst. Door zowel de korst te laten rijpen als witschimmelkaas en te wassen met pekelwater ontstaat deze gecombineerde korst waaraan de St. Albray zijn smaak dankt. De St. Albray is bijzonder romig van zuivel, maar tegelijk ook vol met karakter.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.