Tot in perfectie gerijpt in voormalige munitiebunkers in het Twentse Daarle. Romig pikant met een nootachtige ondertoon en een kruidig karakter door toevoeging van pesto.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | Nederland |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Merkloos |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Ei, Lactose, Melk, Peulvruchten |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
De Twentse Bunkerkaas behoort tot de best beschermde kazen van Nederland. Een kaas die
middenin de Twentse natuur rijpt, in een oude munitieopslag onder een dikke laag beton met daarop
anderhalve meter aarde. De luchtvochtigheid is er constant en het is er altijd rond de 15°C: een
perfecte omstandigheid voor het rijpen van kaas.
De Twentse Bunkerkaas Pesto is een verassende borrelkaas. De smaak is romig pikant met een
nootachtige ondertoon en een kruidig karakter.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.