Wynendale is een zachte kaas uit het ommeland van Brugge bereid met Belgische melk. Deze natuurlijke kaas wordt ambachtelijk bereid volgens een eeuwenoud Vlaams recept.
Deze ronde kaas waarvan de korst meerdere malen met de hand wordt gewassen tijdens de rijping, heeft een uitgesproken, licht pikante smaak gekenmerkt door krachtige en fruitige aroma’s.
Benieuwd welke kazen het best bij jou passen? Doe de smaaktest.
Herkomst | België |
Melksoort | Koemelk |
Merk | Wynendale |
Biologische kaas | Nee |
Allergenen | Melk, lactose |
Eetbare korst | Nee |
Gemaakt van rauwe melk | Nee |
Vegetarische kaas | Ja |
Vetgehalte | 50+ |
Wynendale is een zachte kaas uit het ommeland van Brugge bereid met Belgische melk. Deze natuurlijke kaas wordt ambachtelijk bereid volgens een eeuwenoud Vlaams recept.
De korst wordt met de hand gewassen en de kaas rijpt langzaam. De gladde, zachte en lichtjes gesloten kaas biedt krachtige, fruitige en zwavelachtige aroma’s. Er zijn ook zoetere aroma’s te onderscheiden met gegrilde toetsen en zelfs een hint van licht gekarameliseerde suiker.
Deze kaas past niet enkel perfect op een kaasplankje of bij brood, maar kan ook als dessert worden gegeven. Wynendale gaat goed samen met een trappistenbier of Gewürztraminer, alsook met rode of witte wijn.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.