Lekker bakken! Deze hartige aardappel en champignon taartjes hebben een heerlijk smeuïge mozzarella vulling.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kies een diepe bakplaat of bakvorm voor een au-bain marie met ramequin schaaltjes.
Stap 2
Kook de aardappelen in hun schil met de takjes rozemarijn en tijm. Schil de aardappelen na het koken en pureer ze grof met een vork.
Stap 3
Doe ondertussen enkele eetlepels extra vergine olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag met het teentje knoflook en de fijngehakte peterselie en tijm. Laat dit twee minuten op een matig vuur bakken. Voeg er dan de fijngehakte champignons aan toe en bak het geheel ongeveer 4 minuten op een hoog vuur. Meng de champignons voorzichtig door de gepureerde aardappelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stap 4
Vet ramequin schaaltjes in met gesmolten boter en strooi er Parmezaanse kaas overheen.
Stap 5
Giet er de aardappel- en champignon vulling overheen en maak een klein kuiltje in het midden van elke ramequin. Vul het kuiltje met kleine blokjes Galbani mozzarella. Bedek de mozzarella met een laagje aardappelen en champignons om de taartjes af te sluiten.
Stap 6
Laat ze ongeveer 40 minuten au bain-marie garen op 180 °C. Haal ze uit de oven en keer elke ramequin ondersteboven op een bord. Garneer de taartjes met rozemarijnblaadjes en serveer ze warm: Bij het opensnijden van de taartjes vloeit de mozzarella er heerlijk uit!
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.