Er gaat natuurlijk niets boven een Oer-Hollands aardappelgerecht. Hollandse piepers smaken echter nóg beter met wat Pavé d’Affinois. Deze kaassoort smelt op de tong en is nog zachter dan brie.
Stap 1
Was de aardappels goed schoon, we eten ze straks met schil en al.
Stap 2
Snijd de Pavé d’Affinois in kleine blokjes.
Stap 3
Bak de aardappels 45 minuten in een voorverwarmde oven (220°C). Snijd vervolgens het kapje van de aardappels en hol deze een beetje uit.
Stap 4
Vul nu de aardappels met kleine stukjes Pavé d’Affinois. Strooi als finishing touch wat nootmuskaat en de fijngesneden peterselie over de aardappelen. Zet de aardappels nog enkele minuten terug in de oven, totdat een mooi bruin korstje ontstaat.
Niet vergeten, serveer het gerecht met zout en peper. Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.