Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Aardbeienijs met mascarpone

30 minuten
Lunch
4 personen
Ingredienten
  • 250 gr Galbani Mascarpone
  • 250 gr aardbeien
  • 80 gr kristalsuiker
  • bewaardoos voor de vriezer (1 l) – een lege bak ijs hergebruiken kan ook
  • 1  staafmixer of ijsmachine
Bereidingswijze

Aardbeienijs en kaas? Natuurlijk, mascarpone is de basis van dit romige toetje! Je maakt het in 4 stappen gemakkelijk zelf!

Stap 1
Plaats de lege afsluitbare diepvriesdoos in de vriezer om voor te koelen.

Stap 2
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Mix de aardbeien met de suiker helemaal fijn met de staafmixer.

Stap 3
Doe de mascarpone in een mengkom en doe er de gemixte aardbeien bij. Meng dit met de handmixer tot je een homogene, gladde massa hebt.

Stap 4
Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het tot ijs, volgens de instructies van de ijsmachine.

Zonder ijsmachine ijs maken?
Schep het mengsel in de voor gekoelde diepvriesdoos, sluit de doos af en zet 2 uur in de vriezer. Mix vervolgens met een staafmixer, en ga vooral goed langs de randen van de doos waar het mengsel bevroren is. Herhaal dit nog 2 keer, steeds om de twee uur..

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel