Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Alpenmacaroni: mac en cheese met Gruyère d’Alpage

25 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • 350g macaroni
  • 40g boter
  • 250g room (45% of zure room)
  • 150g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • 2 el bieslook
  • 2 el lente ui
  • zout en peper
Bereidingswijze

Een eenvoudig en traditioneel eenpansgerecht uit de Zwitserse Alpen:  heerlijke macaroni met Gruyère d’Alpage kaas! Deze mac and cheese zet je in een handomdraai op tafel.

Stap 1. 

Snijd de ui en lente ui in dunne plakjes. Snipper de bieslook. Rasp indien nodig de Gruyère d’Alpage. 

Stap 2. 

Vul een pan met groentebouillon. Voeg er eventueel wat zout aan toe. Roer de ui erdoor, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Voeg vervolgens de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

Stap 3. 

Doe het macaronimengsel in een kom en meng met de boter, room en geraspte kaas.

Stap 4.

Warm indien nodig het mengsel kort op. Breng op smaak met wat peper. Bestrooi met bieslook en lente ui.

Serveertip

Heerlijk met een frisse groene salade als bijgerecht!

Variatietip

Voeg blokjes gebakken spek toe. 

 

Eet smakelijk!

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel