De beste ingrediënten op een barbecue spiesje? Deze kip, groene asperges en raclette kaas spiesjes zijn het antwoord!
Stap 1
Snijd de kippendij in stukjes, zodat het makkelijk op een spiesje te rijgen valt. Marineer de kip met de tijm, rozemarijn en wat olie. Meestal moet dit zo’n 2 uur staan.
Stap 2
Nadat de marinade goed is ingetrokken de kip ongeveer 5 minuten voorbakken, zodat ze net gaar zijn.
Stap 3
Snijd ondertussen de groene asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze kort voor tot ze beetgaar zijn.
Stap 4
Ze zijn nu klaar voor de barbecue! Rijg de stukjes kippendij en groene asperges om en om aan satéprikkers of spiesjes. Leg ze op de grillplaat of barbecue met daarbovenop een plak Emmi Raclette. Laat staan tot de kaas gesmolten is en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.