Flespompoen is goed te combineren met een romig maar ietwat pikante kaas. De Duitse kaas Cambozola Grand Noir leent zich hier perfect voor. Lekker als voorgerecht óf bijgerecht bij een mals stuk vlees.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
Stap 2
Was de flespompoen, snijd doormidden en verwijder de zaadjes. Halveer hem vervolgens nogmaals in de lengte.
Stap 3
Pluk de tijm en hak de blaadjes. Was de citroen met warm water, droog en rasp de schil. Pers de citroen uit en meng het sap met honing, citroenschil en tijm. Breng deze marinade op smaak met zout en peper en doe de pompoenstukken hierin.
Stap 4
Doe de flespompoen in een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten in de oven.
Stap 5
Rooster ondertussen de pompoenpitten in een pan zonder olie of boter, tot ze lichtjes gaan ruiken. Hak de pompoenpitten grof en bestrooi ze met wat zout.
Stap 6
Snijd ook de Cambozola Grand Noir in kleine blokjes.
Stap 7
Haal de flespompoen uit de oven. Garneer met rucola, voeg de Cambozola Grand Noir blokjes toe en bestrooi met de pompoenpitten.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.