Helaas heeft deze zoekterm geen resultaten opgeleverd. Probeer een andere.
Cougette gratin met Appenzeller®
20 minuten + 30 minuten op bbq of in de oven. minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
3 courgettes
10 g verse oregano
10 g verse rozemarijn
10 g verse salie
4 tenen knoflook
1 citroen
200 g Kaltbach Appenzeller®
200 g slagroom
Zout en peper
Bereidingswijze
Bereid een BBQ met deksel voor met een indirecte warmtezone, verwarm voor tot zo’n 200°C. De oven voorverwarmen in plaats van de BBQ kan uiteraard ook.
Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik. Hak de oregano, rozemarijn en salie fijn en snipper de knoflook. Rasp de schil van de citroen.
Rasp de Appenzeller kaas grof.
Meng de slagroom met de kruiden, knoflook en citroenrasp. Schep twee derde van de Appenzeller kaas erdoor.
Schep de plakken courgettes door het slagroom en giet alles voorzichtig in een ovenschaal. Druk de courgette goed aan en bestrooi met de rest van de Appenzeller kaas.
Gratineer de courgetteschotel op de indirecte warmtezone in 30 minuten, tot de courgette gaar is en de kaas gesmolten. Serveer bij de BBQ als groentegerecht.
Je gebruikt Microsoft Internet Explorer als browser. Deze browser is verouderd en wordt niet meer technisch ondersteund. Wanneer je deze browser gebruikt werkt Kaas.nl niet zoals het zou moeten werken. Voor de optimale kaasbeleving raden wij daarom aan om een andere browser te gebruiken.
Bijvoobeeld: Micrososft Edge, Choogle Chrome, Mozilla Firefox of Safari.