Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Courgette Raclette cake

45 minuten
Borrel
4 personen
Ingredienten
  • ronde bakvorm met 24 cm Ø
  • bakpapier voor de vorm
  • 1 rond uitgerold kant-en-klaar deeg van 270 gr
  • 2 dl (200ml) melk
  • 3 el meel
  • 0,5 tl zout
  • peper
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
  • 250 gr Zwitserse Raclette kaas
  • 1 bosuitje
  • 3 rechte courgettes
Bereidingswijze

Smakelijke courgette raclette cake

Stap 1
Ronde bakvorm met bakpapier en cakedeeg bekleden, meerde malen met een vork inprikken, koud wegzetten.

Stap 2
Melk en meel, eieren, zout, peper en kruiden mengen. Raclette kaas op de aardappelrasp raspen en toevoegen. Lenteuitjes met groen in fijne ringen snijden en toevoegen. Het geheel goed gemengd over het cakedeeg verdelen.

Stap 3
Courgettes met een dunschiller of groenteschaaf over de lengte in fijne repen snijden. Cake ermee bedekken, bijv. in weefpatroon. Op de onderste richel in de tot 200 °C voorverwarmde oven ca. 30-35 minuten bakken en warm serveren.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel