- Bechamelsaus: laat in een steelpannetje de boter smelten. Voeg het maïszetmeel aan de boter toe en roer goed met een spatel of een houten lepel. Gaar gedurende 2 minuten. Giet daarna onder voortdurend roeren de melk toe. Gaar verder gedurende 5 minuten totdat de saus aan de rug van een houten lepel kleeft. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet apart.
- Fruit de ui in de olijfolie. Zet apart. Gaar de champignons kort. Breng op smaak met wat zout en peper. Zet apart. Beboter de sneden brood aan beide kanten. Plaats 1 snee brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg ze met plakjes Appenzeller® Extra. Verdeel de ui samen met de champignons over het brood. Beleg met de resterende plakjes kaas. Strooi er wat lente-ui en blaadjes jonge spinazie overheen. Leg er de tweede snee brood op. Bestrijk de bovenste snee met bechamelsaus.
- Gaar de croque in een tot 180 °C voorverwarmde oven gedurende 7 à 10 minuten. Snij hem in twee of drie porties.
Lekker met een fris slaatje, ketchup, …