Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Emmentaler-spiesjes met zwarte olijvensaus

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 24 fijne kalfsschnitzels van het spierstuk à 10-15 g
  • 24 fijne plakken jonge Emmentaler à 5 g
  • 12 kleine uien, gepeld en gekookt
  • 12 courgettestukjes
  • braadboter
  • 2 el boter
  • 1 kleine ui, gehakt
  • 50 g zwarte olijven, ontpit, in vier gesneden
  • 1 dl rode wijn
  • blaadjes van 1 takje oregano, gehakt
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
Bereidingswijze

Geniet van het malse van vlees met een romige kaasvulling.

Stap 1
Klop de Schnitzels kort. Leg de plakken Emmentaler erop, bestrooi met peper en rol op.

Stap 2
Steek de Schnitzels afwisselend met de uien en de courgette op de spiesen en zet koel weg.

Stap 3
Maak vervolgens de saus: fruit de uien en twee derde van de olijven in de boter. Blus af met de rode wijn en laat kort koken.

Stap 4
Mix het geheel fijn.

Stap 5
Voeg de oregano en resterende olijven toe en zwenk de boterstukjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6
Haal de spiesjes uit de koeling en braad rondom in de braadboter.

Stap 7
Leg de spiesjes op voorverwarmde borden en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel