Voor de fondue:
Bijgerechten groenten en fruit:
Fondue van Gruyère AOP en Vacherin Fribourgeois AOP, lekker en gezond met groenten en fruit!
Stap 1
Meng in een kom de Gruyère AOP en 1 theelepel maizena. Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met de resterende maizena. Zet apart.
Stap 2
Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn. Zet het vuur laag zodra het kookpunt bereikt is en voeg per handje de Gruyère AOP toe. Roer ‘achtjes’ met een houten lepel. Voeg als de Gruyère AOP gesmolten is de Vacherin Fribourgeois AOP toe en roer ‘achtjes’. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Voeg de kirsch en het citroensap toe.
Stap 3
Vul mandjes met de diverse broodsoorten en kommen met de augurken en de uitjes. Ontsteek het brandertje van het fonduestel. De vlam moet zwak zijn, de fondue mag het kookpunt niet bereiken. Dompel met een lange vork de stukjes brood in de kaas. Roer telkens goed het brood door de fondue om deze romig te houden.
Serveersuggestie:
Verdeel de krielaardappels, broccoli, bloemkool, champignons en kerstomaatjes over schaaltjes. Rol de druiven in reepjes toastbrood en prik ze vast met houten spiesjes. Giet het citroensap over de peren en appels om verkleuren te voorkomen. Verdeel de druiven, peren en appels over schaaltjes.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.