Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Geitenkaaskroketjes

25 minuten
Borrel
6 personen
Ingredienten
  • 100 gr paneermeel
  • 2 eieren
  • 2 gr gedroogde oregano
  • 175 gr Arina geitenkaas belegen
  • 45 gr bosvruchtenjam
  • 1 eetlepel aceto balsamico
  • dikke houten prikkers
Bereidingswijze

Overheerlijke vegetarische kroketjes van geitenkaas!

Stap 1
Verwarm de frituur met olie op 160 graden Celsius en snij de geitenkaas in rechthoeken van ongeveer 3 cm lang en 1 cm breed.

Stap 2
Klop de eieren los zodat het eiwit en de dooier goed vermengd zijn.

Stap 3
Verdeel het paneermeel op een bord of ondiepe schaal en meng hierdoor de gedroogde oregano.

Stap 4
Haal met je ene hand de blokjes kaas door het ei en leg het in het paneermeel. Paneer met je andere hand de blokjes kaas.

Stap 5
Herhaal bovenstaande procedure nog een keer zodat de kaas overal bedekt is met een goede laag paneer.

Stap 6
Frituur de kaas in porties van 6 à 7 blokjes. Niet meer, want anders koelt je frituurolie te veel af en krijg je geen mooie kroketjes. Frituur de kaasrechthoeken tot ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Stap 7
Laat de gefrituurde kaas even afkoelen en prik daarna er een houten pen in.

Stap 8
Meng de bosvruchtenjam met de aceto balsamico en roer deze tot een dipsaus voor de kaaskroketjes. Eventueel kun je hem nog wat verdunnen met water. Smul van de blokjes als snack of gebruik ze door een salade.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel