- Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C)
- Doe de krieltjes in een braadslede, voeg de olijfolie toe en schep alles goed om. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en braad ze in de oven tot ze bruin en krokant zijn.
- Kook ondertussen de eieren hard en koel ze af in koud water. Schil de eieren en hak ze fijn. Voeg de eieren samen met de kappertjes en peterselie.
- Verdeel de gemengde slablaadjes over twee borden en verdeel de krieltjes erover. Bestrooi met de geraspte Parmigiano Reggiano en bedek met het mengsel van ei, kappertjes en peterselie.
- Meng voor de dressing de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en een snufje suiker, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salades en top af met de Parmigiano Reggianoschilfers
Tip: kies altijd voor een blok Parmigiano Reggiano. Als je het vers raspt, komt de beste smaak vrij. Liever grote snippers? Gebruik dan een aardappelschiller!