Ontdek deze heerlijke lunch met Emmi Emmentaler!
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Pers de citroen uit. Snij de aubergine en courgette overlangs in dunne plakken. Leg dit op een met bakpapier beklede ovenplateau. Hak de knoflook fijn en meng het met de olie, peper en zout. Smeer dit over de groenten. Zet de groenten circa 3 minuten onder de hete grill. Draai ze om en rooster nogmaals. Haal eruit als de groenten gaar zijn. Bedruppel met citroensap en laat afkoelen.
Stap 2
Laat de paprika’s uitlekken en snij in grove repen. Pluk de basilicum. Laat de kappertjes uitlekken. Snij het brood in de lengte door en klap het open. Pluk het broodkruim eruit. Bestrijk de binnenkant van het brood met de tapenade.
Stap 3
Beleg de onderkant van het brood met wat rucola en plakken aubergine. Bestrooi met de kappertjes. Leg daarop de helft van de plakken kaas. Ga verder met de basilicum, dan de paprika, dan weer kaas en eindig met de rucola. Klap het brood dicht en rol het stevig in plasticfolie. Leg dit circa 2 uur in de koeling om de smaken te laten intrekken. Snij het brood in 6-8 plakken en serveren maar.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.