Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Hamburgers met Castello® Blue, ham en appelketchup

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Voor de burgers:

  • 4 franse baguettes
  • 4 plakken Castello® Blue
  • 400 gram rundergehakt
  • 200 gram ham in plakken
  • Een krop romaine sla
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zoete mosterd
  • Zout en peper

Voor de appelketchup:

  • 3 groene appels
  • Een half vanillestokje
  • 50 milliliter appelazijn
  • 100 mililiter water
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels suiker
Bereidingswijze

De appelketchup:

Stap 1: Schil de groene appels en snij ze in blokjes. Vermeng ze vervolgens met alle andere ingrediënten in een pan.

Stap 2: Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan. Laat vervolgens afkoelen.


De hamburgers:

Stap 1: Kruid het rundergehakt en maak er vervolgens 4 burgers van.

Stap 2: Zet een koekenpan op het vuur en bak de hamburgers minstens 2 minuten per kant.

Stap 3: Leg op elke hamburger een plak van de Castello® Blue en laat die smelten.

Stap 4: Snij tegelijkertijd de ui in dunne schijfjes en karameliseer ze met de olijfolie en suiker. 

Stap 5: Om de ham droog en knapperig te krijgen, bak je de plakken op 180 graden gedurende 10-15 minuten. Doe dit terwijl je de hamburgers en ui bakt. 

Stap 6: Zijn de plakken ham klaar? Leg dan nog even de franse baguettes in de oven om deze op te warmen. Bestrijk ze vervolgens met de mosterd.

Stap 7: Stel vervolgens de hamburger samen en doe er flink wat appelketchup op. Smakelijk!

TIP: Als de Castello® Blue gemakkelijk uit elkaar valt, kan je hem ook direct op het broodje in de oven laten smelten.

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel