Extra nodig
• Steek de bbq aan. Of gebruik een grillpan en een gaspit om de paprika’s mee te roosteren.
• Leg de paprika’s op de hete bbq en laat ze rondom zwart blakeren in ca. 15 min. Draai regelmatig.
• Gebruik je een gaspit om de paprika’s mee te roosteren? Zet de grootste die je hebt vol aan en leg de paprika’s tegen de pit aan. Blaker ze rondom. Draai regelmatig.
• Stop de geblakerde paprika’s in een plastic zak en sluit deze. Laat 15 minuten afkoelen. Haal ze uit de zak. Pel ze en verwijder de steel en pitjes. Niet afspoelen! Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe samen met het paprikavocht uit de zak in een kom.
• Meng de tomaten blokjes, knoflook, basilicum, azijn en 1 el olijfolie met de paprika. Breng op smaak met peper en zout. Zet koud weg tot gebruik.
• Besprenkel de plakken brood met wat olijfolie en rooster aan beide kanten op de BBQ knapperig in ca. 4 minuten. Bestrooi ze tegen het einde van het roosteren met de helft van de geraspte kaas en laat de kaas smelten. Haal van de bbq en laat afkoelen.
• Schep op elke bruchetta een lepel paprika tomaat mengsel en bestrooi als laatste met de overgebleven kaas en wat basilicum. Serveer direct.
Tip: de juweel kaas smaakt ook heerlijk op bruchette met pesto
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.