Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Kaassoep met Brugge belegen

135 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 400g Brugge belegen geraspt
  • 2 dikke uien
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bosuitjes
  • 100g Brugge boter
  • halve bleekselderij
  • 0,5 l halfvolle melk
  • 1 l sterke kippenbouillon
  • 1 prei
  • Handje geschaafde wortel
  • peper (snufje)
  • zout (snufje)
Bereidingswijze

Soep met Brugge Belegen, heerlijk!

Stap 1
Snijd de bleekselderij, prei, bieslook en bosui in stukken en roerbak deze in de boter.

Stap 2
Voeg de bouillon en melk toe en laat 45 minuten sudderen.

Stap 3
Laat deze hete soep in een soepmixer op hoge kracht draaien en voeg er 300g geraspte kaas aan toe.

Stap 4
Dien de soep op met wat geraspte kaas, handje geschaafde wortel en soepstengels.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel