Kalkoenhaasje met venkelpuree met Hollandse Emmentaler-gratin en cranberrysaus
Stap 1
Snipper de knoflook fijn, snij de ui in kleine stukjes. Snij de venkel in kleine blokjes. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Indien niet kant-en-klaar; rasp de Hollandse Emmentaler
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de venkel in 2, verwijder de harde kern en snijd in kleine stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en stoof de venkel enkele minuten. Voeg de ui en look toe en laat nog wat verder stoven.
Voeg de aardappels toe en kruid met peper, zout en tijm. Voeg water toe tot de inhoud voor de helft
onder staat.
Stap 3
Dek de pan half af met een deksel en laat een kwartier koken. Neem het deksel van de pan en laat nog
verder pruttelen tot bijna al het vocht verdwenen is.
Stap 4
Plet het geheel tot een puree.
Stap 5
Neem een grote ijsschep en maak grote bollen van de puree en plaats deze op een bakpapier op een
ovenschotel. Bestrooi met geraspte Hollandse Emmentaler en plaats in de voorverwarmde oven.
Voor de cranberrysaus: Doe het water samen met het cranberrysap en het sinaasappelsap in een
steelpannetje en breng het aan de kook. Doe er de suiker en de verse cranberry’s bij en laat zo’n 10
minuten inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met een snuifje zout.
Stap 6
Verhit boter in een braadpan. Kruid de kalkoenhaasjes met peper en zout en bak langs alle kanten
goudbruin. Haal de haasjes uit de pan en bedek met aluminiumfolie. Doe de cranberrysaus bij het braadvocht en warm op.
Stap 7
Snijd het kalkoenhaasje in plakjes en serveer met een bol venkelpuree en de cranberrysaus.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.