Op zoek naar jouw ultieme smaak?

BBQ Skillet Pizza met Le Gruyere AOP

30 min + 1 uur rijzen + oventijd minuten
Diner
4 personen
Ingredienten

Voor een extra luchtige pizza laten we het deeg iets langer rijzen. 

Voor het deeg:

  • 500 g type ‘00’ Italiaanse bloem
  • 1 zakje gist 
  • 10 g zout
  • 275-300 ml lauwwarm water
  • 2 el vierge olijfolie. 

Voor de topping:

  • 1 Rode ui
  • 1 el Honing
  • 2 el Citroensap 
  • 2 Nectarines
  • 200 g Kaltbach Le Gruyère AOP 
  • Olijfolie 
  • 200 g Crème fraîche 
  • 100 g Bacon
  • 1 hand rucola 
  • Versgemalen peper 

Extra nodig: 

  • Gietijzeren pan 
Bereidingswijze
  1. Doe voor het pizzadeeg alle ingrediënten in de kom van een mixer met deeghaken en kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Kneed vervolgens nog 5 minuten door met de hand. Verdeel het deeg in vieren en maak er bolletjes van. Laat 1 uur rijzen op een warme plek. 
  2. Snijd de rode ui in dunne reepjes, meng met de honing en citroensap en laat het tot gebruik staan. 
  3. Snijd de nectarines in partjes en rasp de Gruyère kaas. 
  4. Bereid een BBQ met deksel voor met een indirecte warmtezone. Laat hem zo heet mogelijk worden (tussen de 220°C en de 240°C).  
  5. Besprenkel de pan met olijfolie. Druk een bol pizzadeeg met je vingers uit tot de grootte van de pan. Besmeer met de crème fraîche en beleg met de uien, nectarines, bacon en Gruyère kaas. 
  6. Bak de pizza’s om de beurten op de BBQ met de deksel in 10 à 15 minuten gaar. Houd dit goed in de gaten. Bestrooi de pizza’s eenmaal uit de oven met rucola en verse peper en swirl er eventueel nog olie overheen.

 

 

 

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel