Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Kip Saltimbocca met prosciutto en Appenzeller

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 2 kipfilets overlangs in 4 gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 plakjes Appenzeller
  • 8 salieblaadjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • peper en zout
Bereidingswijze

Heerlijke kip Saltimbocca, deze moet je proberen!

Stap 1
Smeer de kip in met 1 el olijfolie en zout. Rijg de 8 kiprepen op spiesjes. Bak 6 à 8 minuten op de grill van de barbecue.

Stap 2
Leg op elk kipreepje een plakje Appenzeller en een blaadje salie. Wikkel ze in de rauwe ham. Breng op smaak met peper. Nu heb je 8 saltimbocca.

Stap 3
Bekleed de grill van de barbecue met aluminiumfolie. Leg de spiesjes op de grill. Bestrijk met de resterende olijfolie. Gaar de spiesjes in 5 à 7 minuten onder gesloten deksel.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel