Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Koekjes met Parmigiano Reggiano kaas

50 minuten
Borrel
Ingredienten

150 g bloem

25 g aardappelzetmeel

60 g geraspte Parmigiano Reggiano kaas

25 g zachte boter

1 ei

100 ml melk

10 g instant koekgist

Snufje zout

Snufje peper

 

Ingrediënten voor de avocadomousse:

250 g rijpe avocado smash

125 ml ongezoete slagroom

Citroensap

Snufje zout

Snufje roze peper

 

Bereidingswijze

 

  1. Meng de bloem, aardappelzetmeel, 35 gram Parmigiano Reggiano kaas en het koekgist in een grote kom. Voeg de zachte boter toe en meng met een mixer op lage snelheid, of gebruik je handen, totdat er een zanderig mengsel ontstaat.
  2. Voeg het ei toe aan het mengsel en giet de melk beetje bij beetje bij terwijl je blijft mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Stort het deeg in een vierkante bakvorm van 23 cm, die je vooraf hebt ingevet en bekleed met bakpapier. Strijk het oppervlak glad en bestrooi met de resterende Parmigiano Reggiano kaas. 
  4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten. Controleer de gaarheid met een tandenstoker. Laat het deeg daarna volledig afkoelen buiten de oven.
  5.  Gebruik een stervormige koekjessnijder van ongeveer 5 cm om sterren uit het afgekoelde deeg te steken. Leg de koekjes op een (bak) plaat.
  6. Prak de avocado en schep deze in een hoge kom. Voeg een beetje citroensap toe en pureer met een staafmixer tot een gladde crème.
  7. Voeg de slagroom in delen toe aan de avocadocrème en spatel dit voorzichtig door elkaar, zodat het mengsel luchtig blijft. Breng op smaak met zout.
  8. Vul een spuitzak met een stervormig spuitmondje (13 mm) met de avocadomousse. Spuit kleine toefjes mousse op elk stervormig koekje. Garneer met roze peper naar smaak.
  9. Serveer de gezouten Parmezaanse koekjes direct voor de beste smaakbeleving. 

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel