Heerlijke lenterosti’s met Appenzeller
Stap 1
Verwarm 1 el boter en fruit de sjalotten. Zet apart. Knijp in een kom de aardappels met de hand uit, om zoveel mogelijk water te verwijderen.
Stap 2
Meng de aardappels, de wortels en de sjalotten. Voeg de Appenzeller, het ei en de platte peterselie toe. Voeg peper (en indien nodig zout) toe. Zet apart.
Stap 3
Verwarm de olie en de resterende boter in een bakpan. Plaats 2 eetlepels van het aardappelmengsel in het hete vet. Gaar op laag vuur gedurende 8 minuten, totdat de koek licht goudbruin kleurt. Keer de rösti en gaar verder totdat de andere kant ook goudbruin kleurt. Zet warm.
Stap 4
Hou de rösti’s warm in een op 80 °C voorverwarmde oven.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.