Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Melanzane met Parmigiano Reggiano kaas

Diner
6 personen
Ingredienten

1,7 kg zwarte ovale aubergines

1 kg tomatenpuree 

500 gr mozzarella 

Parmigiano Reggiano kaas DOP 150 gr

1 witte ui 

Basilicum 

Extra vergine olijfolie 

Fijn zout 

Zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1: Bereiding van de saus

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Laat de ui een paar minuten zachtjes bakken totdat hij glazig is.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met een snufje zout.
  4. Voeg een handvol basilicumblaadjes toe en spoel de pan af met een klein beetje water. Laat de saus op laag vuur 45-50 minuten pruttelen.

Stap 2: Bereiding van de aubergines

  1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4-5 mm dik.
  2. Dep de plakken goed droog met keukenpapier.
  3. Verhit olijfolie in een pan tot 170°C.
  4. Bak de aubergineplakken, een paar tegelijk, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat.

Stap 3: Stel de aubergine met Parmigiana Reggiano samen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Neem een ovenschaal van 20 x 30 cm en bedek de bodem met een laagje tomatensaus.
  3. Leg een laag aubergineplakken op de saus en bedek deze met een nieuwe laag tomatensaus.
  4. Strooi er blokjes mozzarella en geraspte Parmigiano Reggiano kaas overheen, en voeg wat basilicumblaadjes toe.
  5. Herhaal deze lagen totdat je alle ingrediënten hebt gebruikt. Eindig met een laagje saus, mozzarella en geraspte Parmigiano Reggiano.

Stap 4: Bakken

  1. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aubergine Parmigiana ongeveer 30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
  2. Laat de Parmigiana na het bakken 15-20 minuten rusten voordat je deze serveert.

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel