Stap 1: Bereiding van de saus
- Snipper de ui fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de gesnipperde ui toe. Laat de ui een paar minuten zachtjes bakken totdat hij glazig is.
- Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met een snufje zout.
- Voeg een handvol basilicumblaadjes toe en spoel de pan af met een klein beetje water. Laat de saus op laag vuur 45-50 minuten pruttelen.
Stap 2: Bereiding van de aubergines
- Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer 4-5 mm dik.
- Dep de plakken goed droog met keukenpapier.
- Verhit olijfolie in een pan tot 170°C.
- Bak de aubergineplakken, een paar tegelijk, totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier beklede bakplaat.
Stap 3: Stel de aubergine met Parmigiana Reggiano samen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem een ovenschaal van 20 x 30 cm en bedek de bodem met een laagje tomatensaus.
- Leg een laag aubergineplakken op de saus en bedek deze met een nieuwe laag tomatensaus.
- Strooi er blokjes mozzarella en geraspte Parmigiano Reggiano kaas overheen, en voeg wat basilicumblaadjes toe.
- Herhaal deze lagen totdat je alle ingrediënten hebt gebruikt. Eindig met een laagje saus, mozzarella en geraspte Parmigiano Reggiano.
Stap 4: Bakken
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de aubergine Parmigiana ongeveer 30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
- Laat de Parmigiana na het bakken 15-20 minuten rusten voordat je deze serveert.