Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Pastagratin met Brugge Rodenbach

45 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 400 gr Brugge Rodenbach kaas
  • 300 gr gekookte ham
  • 500 gr macaroni
  • 70 gr bloem
  • 5 dl volle melk
  • 3 witlof
  • 1 citroen
  • 50 gr boter
  • peper en zout
  • verse nootmuskaat
Bereidingswijze

Deze pastagratin krijgt een robuust tintje door de Belgische bierkaas Rodenbach. Zeker een om te proberen!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2
Maak een roux mengsel met de boter de bloem en de melk. De roux is een goede basis voor de saus.

Stap 3
Rasp Brugge Rodenbach kaas en voeg driekwart ervan toe aan de roux. Neem de pan van het vuur en voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak.

Stap 4
Snijd de witlof in grove stukken en snijd de ham. Voeg dit dan toe aan de roux, samen met de citroensap.

Stap 5
Kook de macaroni tot hij beetgaar is.

Stap 6
Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel. Strooi de overgebleven geraspte Brugge Rodenbach kaas over het mengsel. Laat het ongeveer 10-15 minuten bakken tot de kaas een goed knapperig laagje heeft gevormd.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel