Zelf nacho’s maken? Probeer dit recept voor een heerlijke nachoschotel! Bereid op Mexicaanse wijze met guacamole, tortillachips, bonen, mais en een frisse dipsaus. Lekker met rijst als diner of zonder rijst bij de borrel!
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak jij deze nachoschotel voor bij de borrel? Sla stap 2 dan over!
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat daarna afgedekt nog 10 minuten nastomen. Meng met een vork 2 eetlepels olijfolie erdoor en voeg naar smaak zout toe. Laat de rijst iets afkoelen en schep vervolgens in een kom.
Schenk de groentebouillon in een steelpan en roer de Mexicaanse dipsaus erdoor. Verwarm dit op middelhoog vuur en schep de kidneybonen plus de helft van de maiskorrels erbij. Roer door elkaar en verwarm nog 2 minuten.
Haal nu de steelpan van het vuur en roer de zongedroogde tomaten en de helft van de gehakte koriander erdoor. Breng op smaak met 1 theelepel tabasco en schep vervolgens in een kom.
Leg de tortilla- en groentechips in een vuurvaste ovenschaal en verdeel de plakken Appenzeller® erover. Zet de schaal vervolgens in een voorverwarmde oven en gratineer de kaas 3 minuten tot de kaas gesmolten is en bubbelt.
Garneer de nacho-kaasschotel met het mengsel van mais en bonen. Voeg de rest van de mais en verse koriander, guacamole, limoensap en gerookte paprikapoeder toe. Breng naar wens op smaak met tabasco. Serveer ten slotte de rijst erbij.
Eet smakelijk!
Heerlijk met wat zure room om de nacho’s in te dippen!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.