Risotto met oude Noord Hollandse kaas en chilipeper
Stap 1
Verwarm de bouillon en snipper de sjalotten. Was en snij daarnaast de chilipeper in lange dunne ringen, verwijder hierbij zoveel mogelijk de pitjes.
Stap 2
Smelt de boter in een grote pan en zet de sjalotten hierin aan totdat deze glazig zijn van kleur. Voeg vervolgens de chilipeper toe en laat dit op een laag vuur bakken voor ca. 5 minuten.
Stap 3
Voeg de rijst toe en verwarm deze tot ook de rijst glazig is. Daarna mag de witte wijn toegevoegd worden en dient er goed te worden geroerd. Hierbij kan ongeveer een vijfde deel van de bouillon toegevoegd worden aan de rijst. Roer dit langzaam door tot de rijst de bouillon heeft opgenomen en ga zo door tot de bouillon op is.
Stap 4
Voeg nu ook de kaas toe en blijf roeren. Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep de risotto in 4 diepe borden waarna je dit garneert met citroenrasp.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.