Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Rundvleesmedaillons met Cambozola kaas en vijgen

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 100g Cambozola 
  • 4 vijgen
  • 40g boter
  • 4 rundvleesmedaillons van circa 150 g
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • 1 mespuntje kaneel
  • 250 ml rode wijn
  • peper en zout
Bereidingswijze

Een heerlijk vleesgerecht met Cambozola kaas en vijgen: medaillons van rundvlees!

Stap 1. 

Begin met het wassen van de vijgen. Snijd ze door de helft en bak beide kanten van de vijgen in een pan met gesmolten boter. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bordje.

Stap 2. 

Bak de rundvleesmedaillons aan beide kanten gedurende 3 à 4 minuten. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Leg de medaillons vervolgens op een bakplaat en dek ze af met aluminiumfolie. Laat rusten.

Stap 3.

Hak de sjalotten fijn en braad ze in de jus van de medaillons. Voeg suiker en kaneel toe en laat kort sudderen. Blus het prutje met rode wijn en laat licht inkoken.

Stap 4.

Snijd de Cambozola in vier plakken en verwijder de korst. Leg vervolgens per medaillon één plak kaas en één halve vijg op het vlees. Verwarm de medaillons in een voorverwarmde oven of grill (200°C) tot de kaas smelt.

Stap 5. 

Serveer tenslotte de rundvleesmedaillons met de resterende vijgen en de saus. 

Serveertip

De rundvleesmedaillons zijn heerlijk bij pasta.

 

Eet smakelijk!

 

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel