Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Spaghetti Gorgonzola

20 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 90 gr Gorgonzola
  • 250 gr rundergehakt
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 500 ml melk
  • 250 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 takjes basilicum
Bereidingswijze

Een lekker pasta recept met een beetje pit? Deze spaghetti met de zachte, boterachtige gorgonzola kaas is snel gemaakt en ontzettend lekker!

Stap 1
Kook de spaghetti in een grote pan met voldoende water en een snufje zout. Giet af nadat het gekookt is.

Stap 2
Rul het rundergehakt in een pan en voeg peper, zout en het teentje knoflook toe naar smaak.

Stap 3
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem in een minuut door de boter heen.

Stap 4
Voeg, al roerend, de melk toe tot het mengsel een gladde saus wordt. Voeg daarna de geraspte kaas en gorgonzola toe en blijf roeren tot het is gesmolten.

Stap 5
Voeg dan de gorgonzola saus en de spaghetti bij het gehakt.

Stap 6
Strooi tot slot de stukjes walnoot en gesneden basilicum er overheen.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel