Een echte klassieker uit Rome: Spaghetti Cacio e Pepe is heerlijk en makkelijk te maken, als je de juiste balans kan vinden tussen de ingrediënten. Let op: De Italianen merken het verschil.
Stap 1
Kook de spaghetti in ongeveer 8-12 minuten en laat het uitlekken. Bewaar het kookvocht. Giet de spaghetti al druppelend in een hete kom.
Stap 2
Voeg de geraspte Pecorino Romano, de gemalen peper en het kookvocht toe en meng alles.
Serveersuggestie
Het geheim van het recept volgens de Italianen is om de juiste balans te vinden tussen de ingrediënten: als je merkt dat er te veel water in zit, voeg een beetje Pecorino Romano DOP toe. Als de spaghetti te droog is, voeg dan wat meer water toe totdat je de juiste consistentie hebt.
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.