Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Taart van blauwe bessen en geitenkaas

70 minuten
Borrel
6 personen
Ingredienten
  • 375 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 115 gr roomboter
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 ei
  • 600 gr bosbessen
  • 300 gr geitenkaas
  • citroensap van 1 citroen
  • 10 gr maïzena
Bereidingswijze

Trakteer nu op deze heerlijke taart met blauwe bessen en geitenkaas!

Stap 1
Deeg: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en meng alles tot een kruimeldeeg. Dit lijkt op het deeg van appeltaart, maar dan wat droger.

Stap 2
Vulling: Snij de geitenkaas in blokjes en meng alle ingrediënten in een flinke kom goed door elkaar.

Stap 3
Taart: Verdeel de helft van het kruimeldeeg in een bakblik en druk dit aan.

Stap 4
Taart: Schep de vulling over de deegbodem.

Stap 5
Taart: Bedek dit met de rest van het kruimeldeeg.

Stap 6
Taart: Verwarm de oven kort voor en bak de taart in ongeveer 45 minuten af op 180°C.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel