Op zoek naar jouw ultieme smaak?

Tournedos au Bleu d’Auvergne

30 minuten
Diner
4 personen
Ingredienten
  • 200 gr Bleu d’Auvergne kaas
  • 4 tournedos van 150 gr
  • 4 dl kalfsfond
  • 4 sjalotjes
  • 30 gr roomboter
  • peper en zout
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl rode port
Bereidingswijze

Een lekker recept voor een goed gebakken biefstuk met wat extra pit? Probeer eens blauwe kaas bij dit Tournedos gerecht, een unieke aanvulling!

Stap 1
Bestrooi de tournedos met peper en zout. Braad de tournedos kort om en om in hete boter. Haal de tournedos uit de pan en leg in een ovenschaal, maar laat de jus in de pan.

Stap 2
Snijd een verse Bleu d’Auvergne in plakken en leg ze op het vlees.

Stap 3
Snipper de sjalotjes, fruit ze even in de jus. Voeg de tijm toe en blus het geheel af met een scheut port.

Stap 4
Voeg het kalfsfond toe en kook het geheel in tot sausdikte.

Stap 5
Zet intussen de tournedos in een voorverwarmde oven van 220°C. Laat in ongeveer 10 minuten de kaas smelten.

Stap 6
Serveer de tournedos op een bord en schenk de saus er omheen.

Serveersuggestie
Serveer de tournedos met hasselback aardappeltjes en gegrilde groene asperges of pastinaak.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare recepten
Doe de smaaktest

Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.

Maak je eigen profiel