Dit heerlijke varkenshaasje met spek en kaas uit de oven maakt van jouw diner binnen no time een feestje! Lekker met bijvoorbeeld aardappeltjes en ovengroenten of een salade.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het varkenshaasje op een snijplank en snijd het midden over de lengte in tot 2/3e. Vouw het vlees open en druk deze plat (bijv. met een koekenpan). Leg er 4 pakken spek en 4 plakken Appenzeller® op. Zet het vlees opzij.
Meng in een kom de champignons, zongedroogde tomaten, knoflook, tijm, peper en zout tot een massa.
Smeer het vlees in met de champignons/tomatenmassa en rol het op. Pak het varkenshaasje vervolgens in met de resterende plakken spek en bevestig met touw, zodat het één geheel blijft.
Verwarm de olijfolie in een pan. Bak het vlees ongeveer 4 minuten en laat aan alle kanten bruinen.
Giet vervolgens het braadvocht in een ovenschotel en leg het gebraden vlees erin. Strijk de bovenkant in met de resterende olijfolie. Bak de ovenschotel met het vlees ongeveer 20 minuten in de oven. Gaat de kookwekker? Je bent klaar!
Eet smakelijk!
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.