De introductie van geitenkaas heeft wat voeten gehad in Nederland. Lange tijd waren consumenten huiverig voor de witte kaas die gemaakt werd uit de melk van dit vieze dier. Vooral door betere voeding en geavanceerdere productiemethoden smaakt geitenkaas tegenwoordig een stuk minder ‘bokkig’. De meeste kazen uit deze groep kunnen bestempeld worden als zuiver en nootachtig. Daarnaast is geitenmelk een goede bron van voedingsstoffen voor de mens. Beter dan koemelk. Ga maar na dat een kalf een stuk sneller en groter groeit in vergelijking tot een geit.
Het is een misverstand dat geitenkaas minder (verzadigd) vet of cholesterol zou bevatten dan koemelkse varianten. Wel kunnen we stellen dat geitenkaas drie keer sneller verteerbaar is voor mensen. De gestremde melk heeft een compactere structuur en is hierdoor geschikter voor ons lichaam. Bovendien zetten geiten (net als mensen overigens) caroteen uit hun voeding om in vitamine A. Omdat koeien hier niet toe in staat zijn, heeft koemelkse kaas een gelige kleur en een aanzienlijk lager vitamine A-gehalte.
Geitenkaas is dus een welkome verrijking in elk kaasassortiment. Gezondheid speelt een steeds belangrijkere rol bij voeding en bovendien raken consumenten vertrouwd met de voortreffelijke kwaliteit van de moderne Hollandse geitenkazen.
Op basis van vragen samengesteld door onze kaas experts stellen wij jouw persoonlijke smaakprofiel samen.